Bedrijfspresentatie

Een mooie geschiedenis

Dufrais doorheen de tijd

In 1968 wordt er in Aubel een mini revolutie ontketend. Dat is inderdaad het moment waarop Edouard, de jongste van de broers Detry , beslist om het familiebedrijf in te stappen. Dit brengt een compleet vernieuwd idee met zich mee  : de verkoop van vers vlees binnen de winkelruimte van warenhuizen.

Zijn ingeving is een schot in de roos! De verkoopcijfers swingen de pan uit. Net als het aantal bezoeken aan de winkels overigens. Het beeld van de slagerij in de grootdistributie wordt in een mum van tijd naar een meer dan hoger niveau getild. Er kan geen twijfel meer over bestaan: kwaliteit en versheid zijn wel degelijk van de partij.

Tien jaar later en gesterkt door het succes en de ambitie om op de ingeslagen weg steeds verder te gaan, richt Edouard de nv DUFRAIS op. In een moeite door stelt hij in 1992 een wel bijzonder kwaliteitshandvest op. Dat handvest wordt later als model door de hele sector overgenomen, maar het ligt ook aan de basis van de wettelijke verplichtingen op het gebied van traceerbaarheid en kwaliteit van levensmiddelen. De allereerste zorg is en blijft dan ook een algemene naleving van die absoluut noodzakelijke kwaliteit.

DUFRAIS is al een paar decennia lang actief op de markt en evolueert als bedrijf mee met de tijd. Dufrais is intussen dan ook uitgegroeid tot een moderne en hoogtechnologische onderneming. 

DUFRAIS houdt de vinger aan de pols en luistert naar wat de klanten willen zodat de onderneming kort op de bal kan spelen met bijvoorbeeld de ontwikkeling van een compleet nieuw assortiment gesneden, gekookte, bereide, gebraden, … producten.

Dufrais stelt zijn partners vandaag een kant-en-klaar slagerijconcept voor dat alsmaar meer bijval kent.

Sinds 2003 staat de tweede generatie Dufrais aan het roer. De familiale sfeer en dito ingesteldheid bleven echter behouden. De modernisering van de onderneming werd stap voor stap voortgezet met onder meer een aanpassing van het informaticasysteem en  het implementeren van de laatste sector regelgevingen.

Dufrais videos