kwaliteit
Kwaliteit

De Dufrais kwaliteit

De veiligheid van ons voedsel is een allereerste vereiste van de volksgezondheid. Daar kan geen strobreed op worden toegegeven.

Met het HACCP systeem kan de voedselveiligheid worden beheerst om te garanderen dat alle aangekochte voedingswaren gezond en veilig zijn voor de consument en dat hij bij de consumptie  geen enkel risico loopt.

HACCP is een Engelse afkorting voor “Hazard Analysis Critical Control Point”; vrij vertaald: “Risicoanalyse en kritische controlepunten”.

De meerwaarde van Dufrais …

Om te garanderen dat hygiënische praktijken in de verschillende verkooppunten correct worden toegepast, heeft Dufrais beslist om zijn autocontrolesysteem (ACS) door een externe instelling te laten goedkeuren. Op die manier worden de verschillende beenhouwerijen van naaldje tot draadje doorgelicht en worden er, indien nodig, verbeterende maatregelen genomen. 

Dergelijke goedkeuring is geen wettelijke eis, maar de certificeringen die na zo’n doorlichting worden verkregen, zijn wel erkend door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en staan inderdaad garant voor absolute kwaliteit en veiligheid!

certificat de conformite